Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z masą budyniową na zielonym "Pysiu", z bitą śmietaną i galaretką.
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 829
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 829
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 199
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę dodając po 2 łyżki cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam i dodaję stopniowo zmniejszając obroty miksera na drugi stopień. Formę o wymiarach 38x26 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C i piekę przez 35-40 min. Gotowe wyjmuje i studzę.
Z pełnej butelki soku odlewam 1 szklankę i rozprowadzam w niej proszek budyniowy. Resztę soku przelewam do rondelka i gotuję. Na gotujący, wlewam budyń i mieszam, aż zgęstnieje. Ciepłą masę wykładam ba wystudzony biszkopt.
Na masie układam delicje i odstawiam.
Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i wykładam na ciasto.
Galaretki rozpuszczam we wrzątku i stygnącą wykładam na ciasto. Całość schładzam w lodówce przez całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 28
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 41