Desery Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Bialka ubijamy z odrobina soli
do ubitej piany dodac żoltka i cukier
Ciagle mieszajac mikserem dodajemy maslanke ,ojej, make z proszkiem do pieczenia
śliwki umyc ,przekrawamy na pol ,pestkujemy .Blache wykladamy papierem wylewamy ciasto i ukladamy polowki śliwek /śodkiem do gory/ Posypac kruszonka
KRUSZONKA; 140 g krupczatki, 100 g cukru, 100 g masla wszystko wymieszac . Ciasto pieczemy w temp 200 stopni 45 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kuchareczki 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
O ile się nie mylę to jest w przepisie .0 Kto głosował? | Odpowiedz

maksiu 28 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
acha pieczemy 45 minut w temp 200 stopni zapomnialam dodac /maksiu/0 Kto głosował? | Odpowiedz