Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 778
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1339
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24994
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 227
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 778
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1339
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24994
Składniki
Mąki (z proszkiem do pieczenia), cukier (można dodać jeszcze paczuszke cukru waniliowego) , śmietanę, margarynę, aromat arakowy ugniatamy, dzielimy na 2 części,do jednej dajemy kakao, ugniatamy ponownie. Oba ciasta wkładamy do lodówki.
Następnie na foremkę (25x30 cm) wysmarowaną margaryną ucieramy na tarle białe ciasto, układamy pokrojone na ćwiartki śliwki, na nie wylewamy ubitą na sztywno pianę z 3 białek (z 1 łyżką cukru i szczyptą soli), na pianę ucieramy ciemne ciasto.
Na sam koniec przygotowujemy kruszonke i kruszymy na ciasto:2-3 łyzki:mąki, cukru i margaryny.
Ciasto pieczemy ok.45-50 minut w temp.180*
SMACZNEGO!!!