Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 60
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 158
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 37
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 100
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 60
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 158
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 37
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 100
Składniki
Mąki (z proszkiem do pieczenia), cukier (można dodać jeszcze paczuszke cukru waniliowego) , śmietanę, margarynę, aromat arakowy ugniatamy, dzielimy na 2 części,do jednej dajemy kakao, ugniatamy ponownie. Oba ciasta wkładamy do lodówki.
Następnie na foremkę (25x30 cm) wysmarowaną margaryną ucieramy na tarle białe ciasto, układamy pokrojone na ćwiartki śliwki, na nie wylewamy ubitą na sztywno pianę z 3 białek (z 1 łyżką cukru i szczyptą soli), na pianę ucieramy ciemne ciasto.
Na sam koniec przygotowujemy kruszonke i kruszymy na ciasto:2-3 łyzki:mąki, cukru i margaryny.
Ciasto pieczemy ok.45-50 minut w temp.180*
SMACZNEGO!!!