Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 691
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 691
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Mąki (z proszkiem do pieczenia), cukier (można dodać jeszcze paczuszke cukru waniliowego) , śmietanę, margarynę, aromat arakowy ugniatamy, dzielimy na 2 części,do jednej dajemy kakao, ugniatamy ponownie. Oba ciasta wkładamy do lodówki.
Następnie na foremkę (25x30 cm) wysmarowaną margaryną ucieramy na tarle białe ciasto, układamy pokrojone na ćwiartki śliwki, na nie wylewamy ubitą na sztywno pianę z 3 białek (z 1 łyżką cukru i szczyptą soli), na pianę ucieramy ciemne ciasto.
Na sam koniec przygotowujemy kruszonke i kruszymy na ciasto:2-3 łyzki:mąki, cukru i margaryny.
Ciasto pieczemy ok.45-50 minut w temp.180*
SMACZNEGO!!!