Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414716
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3840
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414716
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Z margaryny , smalcu żółtek maki ,i cukrów zagnieść ciasto dodac proszek do pieczenia.Część ciasta wyłożyc na spód blaszki peszte ciasta podzielic na 2 czesci do 1 dodac kakao.Ciasto posmarować dżemem wisniowym porzucac agrest i kawałki brzoskwic w wolne miejsca poukladac male kuleczki uformowane z ciasta z dodatkiem kakao.
5 białek ubic z niepełną szklanka cukru na sztywno dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej wylac na ciasto z reszty ciasta zrobic kruszonke piec ok 45 50 minut w 180 stopniach