Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląski żurek z kiełbasą"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22215
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 475
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22215
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 475
Składniki
Cebule oraz włoszczyznę obierz, opłucz, rozdrobnij. Żeberka pokrój na duże kawałki. Mięso oraz warzywa z włoszczyzny włóż do garnka. Dodaj przyprawy i 8 szklanek zimnej wody. Gotuj przez godzinę.
Wywar przecedź przez gęste sitko. Ponownie wlej do garnka. Wymieszaj go z zakwasem na żurek oraz roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj około 10 minut. Białą kiełbasę pokrój w grubsze plasterki.
Zupę ostrożnie wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Mocno podgrzej. Gotowy żurek rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż kawałki białej kiełbasy.Źródło: Tina