Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląski żurek z kiełbasą"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Składniki
Cebule oraz włoszczyznę obierz, opłucz, rozdrobnij. Żeberka pokrój na duże kawałki. Mięso oraz warzywa z włoszczyzny włóż do garnka. Dodaj przyprawy i 8 szklanek zimnej wody. Gotuj przez godzinę.
Wywar przecedź przez gęste sitko. Ponownie wlej do garnka. Wymieszaj go z zakwasem na żurek oraz roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj około 10 minut. Białą kiełbasę pokrój w grubsze plasterki.
Zupę ostrożnie wymieszaj ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Mocno podgrzej. Gotowy żurek rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż kawałki białej kiełbasy.Źródło: Tina