Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po góralsku"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 249
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 368
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 800
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 249
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 368
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 800
Składniki
Filety osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na półmisku. Groszek zblanszować w osolonym wrzątku. Paprykę umyć i pokroić w paski. Wymieszać groszek z papryką.
Czosnek pokroić w plasterki. Sól, pieprz i cukier wymieszać z oliwą oraz plasterkami czosnku. Dodać posiekany szczypior. Obok śledzi ułożyć plasterki oscypka i groszek z papryką. Polać sosem.
Kto woli łagodniejszy smak śledzi, może osączyć je z zalewy, a potem przez kilka godzin moczyć w wodzie lub mleku.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium