Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie po kaszubsku"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Śledzie moczę w wodzie 2-3 godz. Osączam, osuszam, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w piórka i podsmażam na 2 łyżkach oleju. Gdy zmięknie, dodaję koncentrat, 1/2 szklanki wody, pozostały olej, ocet i cukier.
Mieszam, łączę z pokrojonym w kostkę ogórkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Przyprawiam solą i pieprzem. Duszę 15 minut. Układam na półmisku z zalewą pomidorowo-cebulową.
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.Źródło: Kobieta i życie