Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno owocowy i słodki deser w postaci kulek, obtoczonych wiórkami kokosowymi.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16723
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16723
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Składniki
Daktyle i śliwki kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do melaksera. Dodajemy orzechy i płatki, miksujemy wszystko do połączenia składników.
Lekko zwilżamy dłonie wodą i wyrabiamy kulki z masy, wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.