Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodka niespodzianka ze śliwkami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
Ciasto: mąkę, cukier i sól wymieszaj w dużej misce. Masło zetrzyj i wraz z żółtkami dodaj do mąki. Posiekaj nożem, zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę. Owiń folią, wstaw do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj na placek, wyłóż formę. Ponakłuwaj widelcem, piecz przez 10 minut w 180oC.
Nadzienie: 1/3 mleka odlej, wsyp budyń, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj, wlej rozrobiony budyń. Gotuj, mieszając, aż zrobi się gęsty. Gdy ostygnie, wymieszaj go z żółtkiem. Podpieczone ciasto posyp bułką, nałóż budyń. Śliwki umyj, wypestkuj, podziel na połówki. Rozłóż je na cieście i posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Piecz 20 minut w 180oC. Otwórz piekarnik i posyp ciasto płatkami migdałowymi. Piecz, aż się zrumienią.Źródło: Naj