Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 724
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 724
Składniki
Składniki na blachę 42/30 cm., wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu kakao i delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 * ok 20 minut. wykonanie bezy; Białka ubić na sztywno dodawać stopniowo cukier i szczyptę soli. Masa ma być gęsta i szklista. Pod koniec wsypać skrobię. Piec w 140* ok. 50 minut. Po upieczeniu otworzyć lekko piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach. wykonanie galaretki; Wodę z cukrem zagotować, następnie wsypać proszek galaretek. Dobrze wymieszać. Przestudzić. Jeśli damy mrożone maliny, galaretka zacznie szybciej tężeć. Dzięki temu uzyskamy szybszy efekt. wykonanie kremu. śmietankę miksujemy na sztywno, stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukier puder.