Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1269
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1708
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 90
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 499
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1269
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1708
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 90
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 499
Składniki
Składniki na blachę 42/30 cm., wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu kakao i delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 * ok 20 minut. wykonanie bezy; Białka ubić na sztywno dodawać stopniowo cukier i szczyptę soli. Masa ma być gęsta i szklista. Pod koniec wsypać skrobię. Piec w 140* ok. 50 minut. Po upieczeniu otworzyć lekko piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach. wykonanie galaretki; Wodę z cukrem zagotować, następnie wsypać proszek galaretek. Dobrze wymieszać. Przestudzić. Jeśli damy mrożone maliny, galaretka zacznie szybciej tężeć. Dzięki temu uzyskamy szybszy efekt. wykonanie kremu. śmietankę miksujemy na sztywno, stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukier puder.