Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodki i zdrowy tort warzywny. Bez barwników. Masa też jest lżejsza od typowych kremów.
2 okrągłe blaszki 19 cm, wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.
Mąkę mieszamy z proszkiem, cynamonem i garam masalą.
Marchew i burak ścieramy na drobnych oczkach tarki, lub tak jak ja posługujemy się robotem kuchennym z ostrzami.
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę.
Mąkę przesypujemy po równo do dwóch osobnych misek.
Do jednej dodajemy tartą marchewkę, wiórki kokosowe, ocet i sok z cytryny.
Do drugiej starte buraki, skórkę pomarańczową, ocet i sok z cytryny.
Do dwóch misek wlewamy po równo olej.
Zawartość każdej miski mieszamy oddzielnymi łyżkami.
W dwóch partiach dodajemy po równo utarte jajka, delikatnie mieszamy na jednolitą masę.
Ciasta przekładamy do blaszek, pieczemy w 180 C około 40 minut, ciasto możemy zostawić kilka minut w wyłączonym piekarniku.
Ciasta przestudzamy.
Masa.
Schłodzony jogurt mieszamy z pudrem i schłodzonym mascarpone, na jednolitą masę.
Ostudzone placki przekładamy masą.
Wierzch posypałam świeżo starą marchewką.
Torcik pychotka i gorąco polecam.
Jak widzicie krojony był niemalże od razu po złożeniu, ale kto by czekał :)
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 141
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 141
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Składniki
2 okrągłe blaszki 19 cm, wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Mąkę mieszamy z proszkiem, cynamonem i garam masalą. Marchew i burak ścieramy na drobnych oczkach tarki, lub tak jak ja posługujemy się robotem kuchennym z ostrzami. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesypujemy po równo do dwóch osobnych misek. Do jednej dodajemy tartą marchewkę, wiórki kokosowe, ocet i sok z cytryny. Do drugiej starte buraki, skórkę pomarańczową, ocet i sok z cytryny. Do dwóch misek wlewamy po równo olej.
Zawartość każdej miski mieszamy oddzielnymi łyżkami. W dwóch partiach dodajemy po równo utarte jajka, delikatnie mieszamy na jednolitą masę.
Ciasta przekładamy do blaszek, pieczemy w 180 C około 40 minut, ciasto możemy zostawić kilka minut w wyłączonym piekarniku. Ciasta przestudzamy. Masa. Schłodzony jogurt mieszamy z pudrem i schłodzonym mascarpone, na jednolitą masę.
Ostudzone placki przekładamy masą. Wierzch posypałam świeżo starą marchewką.
Torcik pychotka i gorąco polecam. Jak widzicie krojony był niemalże od razu po złożeniu, ale kto by czekał :)
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 213
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 209