Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki idealne na śniadanie i deser.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1079
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4713
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1366
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1079
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4713
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1366
Składniki
9 sporych bułek. Ciasto. Mąkę przesiać do dużej miski.
Rozczyn :drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i odrobiną letniego mleka, gdy podrośnie przełożyć do mąki.
Jajko i żółtko roztrzepać z pozostałym cukrem.
Dodać resztę składników i zagnieść. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne.
Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, na około 40 minut.
Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić i podzielić na 9 równych części.
Każdą lekko rozpłaszczyć nadziać masą, zlepić.
Bułki przełożyć na blachę z papierem do pieczenia.
Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 20-30 minut do podrośnięcia. Piec w 180 C ok. 20 minut. Gdy bułki lekko przestygną można je polukrować.