Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu wszystkim się podobają. Smakują również bardzo dobrze.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1230
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1230
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
Składniki
Miód, olej i cukier podgrzać, przez cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Lekko ostudzić, dodać kakao, orzechy, cynamon i jajka. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. , ponownie wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Z zimnego ciasta wykrawać gwiazdki różnej wielkości. Sklejać je dżemem truskawkowym, formując choinkę. Dekorować lukrem i czym kto lubi.
Uwaga: Surowe ciasto jest dość ciągliwe, ciężko go rozsmarować na blasze. Ja moczyłam łyżkę w letniej wodzie i to ułatwiło nieco zadanie.