Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu wszystkim się podobają. Smakują również bardzo dobrze.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4879
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4879
Składniki
Miód, olej i cukier podgrzać, przez cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Lekko ostudzić, dodać kakao, orzechy, cynamon i jajka. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. , ponownie wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Z zimnego ciasta wykrawać gwiazdki różnej wielkości. Sklejać je dżemem truskawkowym, formując choinkę. Dekorować lukrem i czym kto lubi.
Uwaga: Surowe ciasto jest dość ciągliwe, ciężko go rozsmarować na blasze. Ja moczyłam łyżkę w letniej wodzie i to ułatwiło nieco zadanie.