Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu wszystkim się podobają. Smakują również bardzo dobrze.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8418
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 130
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8418
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 130
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Składniki
Miód, olej i cukier podgrzać, przez cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Lekko ostudzić, dodać kakao, orzechy, cynamon i jajka. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. , ponownie wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Z zimnego ciasta wykrawać gwiazdki różnej wielkości. Sklejać je dżemem truskawkowym, formując choinkę. Dekorować lukrem i czym kto lubi.
Uwaga: Surowe ciasto jest dość ciągliwe, ciężko go rozsmarować na blasze. Ja moczyłam łyżkę w letniej wodzie i to ułatwiło nieco zadanie.