Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 247
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 247
Składniki
Platy ciasta rozlozyc na blacie roboczym, nasmarowac roztopionym maslem. Nasepnie nalozyc drugi plat ciasta i rowniez posmarowac maslem. Przeciac na pol i nalozyc jedna polowke na druga. Pociac na kwadraty okolo 9cm i nalozyc kazdy poczworny kwadrat do foremki na muffiny (lub innej zaroodpornej malej foremki) powtorzyc z reszta kwadratow. Piec w 180stC az brzegi ciasta beda zloto brazowego koloru.
Upieczone koszyczki napelnic lodami (lub kremem jesli ktos woli) polac karmelem, czekolada lub sosem owocowym i udekorowac wg uznania np orzechami, owocami itp