Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Platy ciasta rozlozyc na blacie roboczym, nasmarowac roztopionym maslem. Nasepnie nalozyc drugi plat ciasta i rowniez posmarowac maslem. Przeciac na pol i nalozyc jedna polowke na druga. Pociac na kwadraty okolo 9cm i nalozyc kazdy poczworny kwadrat do foremki na muffiny (lub innej zaroodpornej malej foremki) powtorzyc z reszta kwadratow. Piec w 180stC az brzegi ciasta beda zloto brazowego koloru.
Upieczone koszyczki napelnic lodami (lub kremem jesli ktos woli) polac karmelem, czekolada lub sosem owocowym i udekorowac wg uznania np orzechami, owocami itp