Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste w zrobieniu ciastka z owocami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Do twarogu dodajemy 2 łyżeczki cukru trzcinowego, 1 łyżeczkę cukru waniliowego i śmietanę, wyrabiamy widelcem łącząc wszystkie składniki.
Z ciasta francuskiego formujemy 6 ciastek z kwadratów 8 x 8 cm. 2 ciastka z kwadratów 12 cm. 1 ciastko z prostokąta 12 x 24 cm a z pozostałego paska ciasta robimy 7 małych saszetek z jagodami. Formujemy ciastka tak jak na zdjęciach. Uformowane ciastka przy pomocy łopatki przenosimy i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza, wkładamy blachę z ciastkami i pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Upieczone ciastka studzimy.
Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)