Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy i smaczny deserek.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 325
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 160
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 52
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 325
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 160
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 52
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z proszkiem do pieczenia. Białka utrzeć z cukrem na sztywną pianę, dodać utarte żółtka, obie mąki oraz ocet. Dokładnie wymieszać, wylać na blachę o wymiarach 34 cm na 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu odłożyć do całkowitego wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Wszystkie galaretki rozpuścić w gorącej wodzie osobno, w o połowę mniejszej ilości wody niż podaje przepis na opakowaniu. Gdy stężeją pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ½ szklance ciepłej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać jogurt i letnią rozpuszczoną żelatynę i pokrojoną galaretkę, po czy wymieszać. Upieczony biszkopt wyjąć z blaszki, a blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ponownie położyć biszkopt. Następnie masę wylać na biszkopt, wyrównać i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.