Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama słodycz, inaczej nie potrafię tego opisać :) Przepis zapożyczyłam od "Anyżkowo"
PRZYGOTOWANIE MAS:
Do garnka wlej 4 szklanki mleka i doprowadź do wrzenia. Resztę mleka przelej do rondelka. Dodaj cukier wanilinowy, cukier puder, mąkę i sól. Wymieszaj składniki i wlej lekkim strumieniem do gotującego się mleka. Gotuj chwilę aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Podziel masę na 2 części. Do jednej wsyp połamaną czekoladę na kawałki i wymieszaj składniki. Do drugiej części wrzuć masę krówkową i połącz składniki.
PRZYGOTOWANIE POLEW:
polewa krówkowa : Podgrzej masę krówkową aż będzie miała gęstą konsystencje.
polewa czekoladowa : Do garnuszka wlej śmietanę i podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i wymieszaj składniki.
Podłużną małą formę wyłóż folią. Dno formy wyłóż herbatnikami i posmaruj czekoladową masę. Przykryj kolejną wartą herbatników i posmaruj masą krówkową. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników (masy). Ciasto polej polewą krówkową, następnie posyp pokrojonymi batonikami i polej polewą czekoladową. Ciasto wstaw do lodówki na całą noc.
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 7976
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13012
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5139
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 4999
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12179
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13012
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5139
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 4999
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12179
Składniki
PRZYGOTOWANIE MAS: Do garnka wlej 4 szklanki mleka i doprowadź do wrzenia. Resztę mleka przelej do rondelka. Dodaj cukier wanilinowy, cukier puder, mąkę i sól. Wymieszaj składniki i wlej lekkim strumieniem do gotującego się mleka. Gotuj chwilę aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Podziel masę na 2 części. Do jednej wsyp połamaną czekoladę na kawałki i wymieszaj składniki. Do drugiej części wrzuć masę krówkową i połącz składniki.
PRZYGOTOWANIE POLEW: polewa krówkowa : Podgrzej masę krówkową aż będzie miała gęstą konsystencje. polewa czekoladowa : Do garnuszka wlej śmietanę i podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i wymieszaj składniki.
Podłużną małą formę wyłóż folią. Dno formy wyłóż herbatnikami i posmaruj czekoladową masę. Przykryj kolejną wartą herbatników i posmaruj masą krówkową. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników (masy). Ciasto polej polewą krówkową, następnie posyp pokrojonymi batonikami i polej polewą czekoladową. Ciasto wstaw do lodówki na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Kokosowe kostki
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Rolada bezowa z malinami
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzin...
Odsłon: 5
Ptasie mleczko z galaretką
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 9