Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady robię od 18 roku życia i jeszcze nikomu się nie znudziły. Ta jest z kremem śmietanowo-serowym i odrobiną galaretki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414981
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414981
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Składniki
Biszkopt Jajka ubijamy z cukrem do białości ( to ważne bo nie dodajemy proszku). Potem delikatnie dodajemy dwa rodzaje mąki. Ciasto wylewamy na prostokątną blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy kilkanaście minut w 180 C. Ciepłe ciasto rolujemy w ściereczkę . Galaretkę gotujemy wg. przepisu , wylewamy do płaskiego długiego naczynia, studzimy . Potem tniemy na kwadraty ok. 1-2 cm. Krem Serek lekko mieszamy. Chłodną śmietanę ubijamy dodając po łyżce cukru. Na koniec wsypujemy 2 śmietan fix i delikatnie dodajemy do wymieszanego serka. Na ostudzony blat biszkoptu rozsmarowujemy dżem , potem krem i na brzeg dłuższego boku nakładamy pasek galaretki. Całość delikatnie zwijamy , posypujemy cukrem pudrem, lub polewą. Wstawiamy do lodówki.