Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady robię od 18 roku życia i jeszcze nikomu się nie znudziły. Ta jest z kremem śmietanowo-serowym i odrobiną galaretki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1474
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 998
Składniki
Biszkopt Jajka ubijamy z cukrem do białości ( to ważne bo nie dodajemy proszku). Potem delikatnie dodajemy dwa rodzaje mąki. Ciasto wylewamy na prostokątną blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy kilkanaście minut w 180 C. Ciepłe ciasto rolujemy w ściereczkę . Galaretkę gotujemy wg. przepisu , wylewamy do płaskiego długiego naczynia, studzimy . Potem tniemy na kwadraty ok. 1-2 cm. Krem Serek lekko mieszamy. Chłodną śmietanę ubijamy dodając po łyżce cukru. Na koniec wsypujemy 2 śmietan fix i delikatnie dodajemy do wymieszanego serka. Na ostudzony blat biszkoptu rozsmarowujemy dżem , potem krem i na brzeg dłuższego boku nakładamy pasek galaretki. Całość delikatnie zwijamy , posypujemy cukrem pudrem, lub polewą. Wstawiamy do lodówki.