Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16406
Dodano: 25.02.2018
Odsłon: 12052
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Biszkopt
Jajka ubijamy z cukrem do białości ( to ważne bo nie dodajemy proszku).
Potem delikatnie dodajemy dwa rodzaje mąki.
Ciasto wylewamy na prostokątną blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.
Pieczemy kilkanaście minut w 180 C.
Ciepłe ciasto rolujemy w ściereczkę .
Galaretkę gotujemy wg. przepisu , wylewamy do płaskiego długiego naczynia, studzimy . Potem tniemy na kwadraty ok. 1-2 cm.
Krem
Serek lekko mieszamy. Chłodną śmietanę ubijamy dodając po łyżce cukru.
Na koniec wsypujemy 2 śmietan fix i delikatnie dodajemy do wymieszanego serka.
Na ostudzony blat biszkoptu rozsmarowujemy dżem , potem krem i na brzeg dłuższego boku nakładamy pasek galaretki. Całość delikatnie zwijamy , posypujemy cukrem pudrem, lub polewą. Wstawiamy do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

Nevermore 01 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Marzec czas zacząć z przytupem :DGratulacje Siostra :) Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 01 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Przepiekna roladka, taka delikatna :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bromal1 28 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Kusicielka - jak z zimowej bajki. Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 26 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Piękna,apetyczna,delikatna....bajka:)6 Kto głosował? | Odpowiedz