Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast. Jeśli nie robiliście jeszcze tego ciacha to polecam, bo jest pyszne.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1921
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1921
Polecam, pychota.
Odsłon: 644
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 522
Składniki
Blachę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć folią spożywczą a potem na dnie ułożyć ciastka. Galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Śmietany ubić z mlekiem, potem dodać ser, wymieszać, dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować.
Następnie wlewać małym strumieniem chłodne galaretki, wymieszać i masę wyłożyć na ciastka. Blachę wstawić do lodówki na kilka godzin a gdy się wszystko zetnie posypać posypką. Przechowywać w lodówce i przed podaniem kroić w kostkę.