Do góry
Przepis spons.

Desery Przepis na:

Soczyste truskawki pod kruszonką

Soczyste truskawki pod kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 325

Dodano:

Odsłon: 3594

Wyjątkowo lekki i pyszny deser owocowy, który swoim smakiem przypomni Ci lato.

Składniki

  • 1/2 kg świeżych lub mrożonych truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 150 g mąki
  • szczypta soli
  • 150 g zimnego masła
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki ułóż w formie do pieczenia ciasta i polej sokiem z cytryny.

  2. W misce wymieszaj mąkę, masło, sól i cukier aż do wyrobienia kruszonki, którą rozprowadź dokładnie na truskawkach.

  3. Rozgrzej urządzenie Philips Airfryer do temperatury 200°C i umieść w nim naczynie wraz z zawartością.

  4. Ustaw minutnik na 20 minut i piecz aż kruszonka zrobi się złocistobrązowa, a Airfryer poinformuje o zakończeniu pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń