Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego orzeźwiającego deseru potrzebny jest tylko słodki i soczysty arbuz.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 354
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54773
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2962
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 617
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 635
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 354
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54773
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2962
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 617
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 635
Składniki
Arbuza obieramy ze skóry, pozbawiamy go pestek. Kawałki arbuza umieszczamy w malakserze i miksujemy. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika zamykamy i zamrażamy.
Sorbet wyjmujemy z zamrażarki około 15 minut przed planowanym podaniem, aby łatwo można było go nabrać metalową łyżką do lodów.