Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego orzeźwiającego deseru potrzebny jest tylko słodki i soczysty arbuz.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Składniki
Arbuza obieramy ze skóry, pozbawiamy go pestek. Kawałki arbuza umieszczamy w malakserze i miksujemy. Masę przelewamy do plastikowego pojemnika zamykamy i zamrażamy.
Sorbet wyjmujemy z zamrażarki około 15 minut przed planowanym podaniem, aby łatwo można było go nabrać metalową łyżką do lodów.