Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorbet arbuzowy z dodatkiem truskawek z wyciskarki wolnoobrotowej Hurom H 100s
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2094
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 641
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2094
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 641
Składniki
Arbuza obrać ze skóry, wypestkować, pokroić na kawałki ok 2 cm. Truskawki odszypułkować. Owoce włożyć do zamrażalnika na ok. 6 godzin. Po tym czasie przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. W wyciskarce wolnoobrotowej umieszczamy filtr do lodów i naprzemiennie wkładamy arbuza i truskawki. Sorbet jest gotowy do podania! Smacznego :) W zależności od owoców sorbet może być mniej lub bardziej słodki. Gotowe lody możemy dosłodzić miodem i dokładnie wymieszać.