Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorbet arbuzowy z dodatkiem truskawek z wyciskarki wolnoobrotowej Hurom H 100s
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5004
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14122
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1117
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5004
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14122
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1117
Składniki
Arbuza obrać ze skóry, wypestkować, pokroić na kawałki ok 2 cm. Truskawki odszypułkować. Owoce włożyć do zamrażalnika na ok. 6 godzin. Po tym czasie przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. W wyciskarce wolnoobrotowej umieszczamy filtr do lodów i naprzemiennie wkładamy arbuza i truskawki. Sorbet jest gotowy do podania! Smacznego :) W zależności od owoców sorbet może być mniej lub bardziej słodki. Gotowe lody możemy dosłodzić miodem i dokładnie wymieszać.