Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorbet arbuzowy z dodatkiem truskawek z wyciskarki wolnoobrotowej Hurom H 100s
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2443
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2443
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Arbuza obrać ze skóry, wypestkować, pokroić na kawałki ok 2 cm. Truskawki odszypułkować. Owoce włożyć do zamrażalnika na ok. 6 godzin. Po tym czasie przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. W wyciskarce wolnoobrotowej umieszczamy filtr do lodów i naprzemiennie wkładamy arbuza i truskawki. Sorbet jest gotowy do podania! Smacznego :) W zależności od owoców sorbet może być mniej lub bardziej słodki. Gotowe lody możemy dosłodzić miodem i dokładnie wymieszać.