Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorbet arbuzowy z dodatkiem truskawek z wyciskarki wolnoobrotowej Hurom H 100s
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Arbuza obrać ze skóry, wypestkować, pokroić na kawałki ok 2 cm. Truskawki odszypułkować. Owoce włożyć do zamrażalnika na ok. 6 godzin. Po tym czasie przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. W wyciskarce wolnoobrotowej umieszczamy filtr do lodów i naprzemiennie wkładamy arbuza i truskawki. Sorbet jest gotowy do podania! Smacznego :) W zależności od owoców sorbet może być mniej lub bardziej słodki. Gotowe lody możemy dosłodzić miodem i dokładnie wymieszać.