Do góry

Desery Przepis na:

Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 420 Ocena: 5681

Dodano:

Odsłon: 242

Przepyszny deser na upały, a przy tym mało kaloryczny. Polecam.

Składniki

  • 5-6 brzoskwiń
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sorbet brzoskwiniowy

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić na cząstki. Tak przygotowane brzoskwinie włożyć do woreczka foliowego i zamrozić. Przed przygotowaniem deseru brzoskwinie wyjąć z zamrażarki na jakieś 15-20 minut, aby się lekko rozmroziły. Następnie zmiksować je blenderem z sokiem z cytryny i miodem. Sorbet nałożyć do pucharków i przyozdobić cząstkami brzoskwiń. Oczywiście od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń