Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niesamowicie smaczny, orzeźwiający deser dla całej rodziny! Uwaga! nie tuczy jak zwykłe lody!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15762
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 443
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15762
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 443
Składniki
Jedną brzoskwinie zostawić do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku, obrać, usunąć pestki i dokładnie zmiksować z cukrem.
Mus brzoskwiniowy połączyć z szampanem i sokiem cytrynowym.
Zamrażać ok. 4 h. często mieszając.
Przed podaniem sorbet zmiksować, porcjować. Dekorować cząstkami brzoskwiń, bitą śmietaną i miętą.