Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Wykonanie sorbetu malinowego : Maliny miksujemy. Zmiksowane maliny przecieramy przez gęste sito, aby pozbyć się pestek. Do przetartej masy dodajemy cukier żelujący oraz sok z połowy cytryny. Następnie przekładamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Na koniec dodajemy płatek namoczonej żelatyny. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzona masę przekładamy do foremek jeżeli takie posiadamy, jeżeli nie to do pojemnika i wkładamy do zamrażarki.
Wykonanie sorbetu z melona: Melona obrać ze skórki i wydrążyć pestki. Pokroić na małe kawałki i zmiksować. Rozdrobniony miąższ melona zagotowujemy w 100 ml wody z dodatkiem cukru żelującego i sokiem z cytryny, pod koniec dodajemy żelatynę. Odstawiamy do wystudzenia.
Jeżeli posiadamy foremki do lodów to możemy nalać najpierw jeden sorbet schłodzić go, a następnie drugi. Jeżeli jednak nie posiadamy foremek, możemy schłodzić w pojemnikach i podawać w pucharkach.