Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten truskawkowy to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przepyszny, nie za słodki, a przy tym tak bajecznie kolorowy.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4209
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4209
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. W rondelku podgrzać wodę, dodać cukier i mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia cukru. Przestudzić. Truskawki dokładnie zmiksować blenderem z syropem cukrowym i sokiem z limonki. Przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Co ok. 40 minut, przez 3-4 godziny sorbet zmiksować, aby nie pojawiły się kryształki lodu. Wstawić do zamrażalki do całkowitego zamrożenia. Sorbet wyjąć na 10 minut przed planowanym czasem podania, aby dało się formować kulki.
Rady: Sok z limonki można zastąpić sokiem z cytryny. Cukru można dodać mniej lub więcej w zależności od tego, jakie słodkie mamy truskawki. Sorbet można także przygotować w maszynce do lodów.