Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzezwiajacy sorbet z mango, do tego krem z mascarpone i szafranowy syrop. Niezwykly deser, lekki, o egzotycznym smaku. Prosty ale oryginalny, mozna go juz przyrzadzic dzien wczesniej.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65032
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 97
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5758
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 177
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65032
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 97
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5758
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 177
Składniki
Mango obrac nad naczyniem aby zebrac sok. Zmiksowac mango z zebranym sokiem, sokiem z cytryny i szczypta soli. Zagotowac wode z cukrem az do rozpuszczenia cukru, nastepnie ostudzic. Po ostudzeniu dodac wode do zmiksowanego mango i wszystko dokladnie wymieszac. Mrozic w lodówce min. 2 godziny, po 2 godzinach zmiksowac jeszcze raz, aby skruszyc krysztalki lodu i ponownie wstawic do zamrazarki, najlepiej na cala noc.
Mascarpone ze smietana i cukrem miksowac tak dlugo, az sie utworzy sztywny krem. Przechowywac w lodówce.
Zagotowac do wrzenia wode z cukrem i gotowac jeszcze 1-2 minuty. Proszek i nitki szafranu wlozyc do sloika, zalac gotujaca sie woda i natychmiast zamknac sloik. Ostudzic i przechowywac w lodówce. Serwowac kulki sorbetu z kulkami kremu, polane syropem szafranowym. Ozdobic platkami gorzkiej czekolady.