Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzezwiajacy sorbet z mango, do tego krem z mascarpone i szafranowy syrop. Niezwykly deser, lekki, o egzotycznym smaku. Prosty ale oryginalny, mozna go juz przyrzadzic dzien wczesniej.
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3366
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 373
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54823
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3366
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 373
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54823
Składniki
Mango obrac nad naczyniem aby zebrac sok. Zmiksowac mango z zebranym sokiem, sokiem z cytryny i szczypta soli. Zagotowac wode z cukrem az do rozpuszczenia cukru, nastepnie ostudzic. Po ostudzeniu dodac wode do zmiksowanego mango i wszystko dokladnie wymieszac. Mrozic w lodówce min. 2 godziny, po 2 godzinach zmiksowac jeszcze raz, aby skruszyc krysztalki lodu i ponownie wstawic do zamrazarki, najlepiej na cala noc.
Mascarpone ze smietana i cukrem miksowac tak dlugo, az sie utworzy sztywny krem. Przechowywac w lodówce.
Zagotowac do wrzenia wode z cukrem i gotowac jeszcze 1-2 minuty. Proszek i nitki szafranu wlozyc do sloika, zalac gotujaca sie woda i natychmiast zamknac sloik. Ostudzic i przechowywac w lodówce. Serwowac kulki sorbetu z kulkami kremu, polane syropem szafranowym. Ozdobic platkami gorzkiej czekolady.