Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mango okazało się za mdłe, wpadliśmy na pomysł aby zrobić sorbet.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mango obieramy i dzielimy na cząstki, dodajemy kostki lodu oraz dwa wyciśnięte pomarańcze. Blędujemy, wylewamy gotową masę do pojemnika i wkładamy do zamrażarki, co 30-40 min należy sorbet przemięszać. Po ok 2h gotowy do spożycia! Sorbet wyszedł bardzo słodki dlatego odradzam dosładzania. Owoce tropikalne są o tej porze wyjątkowo dojrzałe i słodkie. Smacznego