Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bardzo łatwy w przygotowaniu sos, sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnięciu się nie łamie – ale zachowuje swoje plastyczne właściwości). Ganache w temperaturze pokojowej najlepiej włożyć do rękawa cukierniczego i wykorzystać do czekoladowych zdobień czy napisów. Natomiast zastygający czekoladowy Ganache jest idealny do lepienia i formowania np. trufelków!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej misce ( czekolada powinna byc połamana w kosteczki, a masło pokrojone). Rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tzn. stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą (na małym ogniu), tak - aby dno miski nie dotykało wody.
Od czasu do czasu mieszamy, aż składniki połączą się, w jednolitą całość. Gotowy Ganache zestawiamy z garnka i w zależności do czego zamierzamy go przeznaczyć, wykorzystujemy od razu lub pozwalamy mu przestygnąć i zgęstnieć.