Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bardzo łatwy w przygotowaniu sos, sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnięciu się nie łamie – ale zachowuje swoje plastyczne właściwości). Ganache w temperaturze pokojowej najlepiej włożyć do rękawa cukierniczego i wykorzystać do czekoladowych zdobień czy napisów. Natomiast zastygający czekoladowy Ganache jest idealny do lepienia i formowania np. trufelków!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1145
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1145
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej misce ( czekolada powinna byc połamana w kosteczki, a masło pokrojone). Rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tzn. stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą (na małym ogniu), tak - aby dno miski nie dotykało wody.
Od czasu do czasu mieszamy, aż składniki połączą się, w jednolitą całość. Gotowy Ganache zestawiamy z garnka i w zależności do czego zamierzamy go przeznaczyć, wykorzystujemy od razu lub pozwalamy mu przestygnąć i zgęstnieć.