Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: zagnieć, ciasto podziel na 4 części. Cienko rozwałkuj 4 placki, piecz ok. 20 min w 180°C (placki możesz upiec 1-2 dni wcześniej).
Masa: kaszę mannę zalej szkla nką mleka, odstaw na 10 min. Dodaj łyżkę cukru i resztę mleka, gotuj, mieszając, aż kasza zgęstnieje. Ostudź. Margarynę utrzyj z resztą cukru, dodając kaszę.
Galaretkę rozpuść w szklance wody, ostudź. Połącz z dżemem.
Jeden placek posmaruj połową masy, ułóż placek. Rozsmaruj galaretkę, przykryj plackiem. Pos maruj resztą masy, ułóż placek.
polewy podgrzej z łyżką wody, mieszając. Lekko ostudź, polej ciasto. Udekoruj.
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie