Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Desery uwielbiam najbardziej. I bardzo ciężko jest mi wyróżnić jeden ulubiony. Naprawdę uwielbiam wszystko, co jest słodkie. Najbardziej kocham czekoladę i kakao ;) Ostatnio moje serce skradło kakaowe ciasto straciatella. Efektowne i smaczne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11836
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11836
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Składniki
Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania łączymy z cukrem i dodjemy po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. przesiewamy. Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy (24x40cm) i pieczemy 35 minut w 180st C. Masa: 2 szklanki mleka należy zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostałego mleka dajemy żółtka, budyń, obie mąki. Dokładnie miksujemy i wlewamy na gotujące się mleko, energicznie mieszać i gotujemy tak jak budyń. Gdy ostygnie utrzeć z miękkim masłem. Czekoladę ścieramy na tarce. Dodajemy do puszystej masy. Na wystygnięty biszkopt wykładamy połowę masy. Rozsmarowujemy, następnie przekładamy herbatnikami. Wykładamy pozostałą masę budyniową. Wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego!