Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z jabłkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z cynamonem. Dodaj posiekane masło i rozetrzyj z mąką tak, by utworzyły się małe grudki. Dodaj cukier, rozrobione w wodzie drożdże, mleko, jajko i rodzynki. Zagnieć ciasto, odłóż nakryte w ciepłe miejsce. Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Zrób nadzienie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Połącz z cukrem, tartą bułką, cynamonem i resztą bakalii (np. wiśniami itd). Ciasto rozwałkuj na prostokąt ok. 50x40 cm.
Posmaruj połową stopionego masła, rozłóż nadzienie. Zwiń, przełóż na blachę, polej resztą masła. Piecz 25-40 min (zależnie od grubości), aż wierz się zezłoci. Upieczone ciasto wyjmij, ostudź i dowolnie udekoruj.
Rada: Ciasto ozdób np. lukrem utartym z cukru pudru i wody.Źródło: Świat kobiety