Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowane "Masterchefem". Chyba nie musiałabym "oddawać fartucha" :D
Z tego przepisu wychodzi ok. 6 sufletów.
Śmietanę podgrzać w rondelku, uważając, żeby się nie przypaliła. Następnie dodać cukier i rum i połamaną czekoladę. Wymieszać wszystko do uzyskania jednolitej masy, zostawić do przestygnięcia.
Jajka w temperaturze pokojowej rozbić, oddzielając żółtka od białek. Żółtka dodać do letniej masy czekoladowej, po jednym i mieszać delikatnie drewnianą szpatułką lub rózgą.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodawać powoli do masy czekoladowej i mieszać szpatułką lub rózgą do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Uważać, żeby masa nie zważyła się!
Kokilki wysmarować masłem, najlepiej pędzlem pociągając od dołu do góry, wtedy suflet lepiej rośnie :) następnie naczynka wysypać cukrem kryształem - nadmiar wysypać.
Wlać masę do kokilek, zostawiać od góry ok. 2-3 milimetrów wolnych. Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni, po pół minuty zmniejszyć temp. do 180 stopni i piec ok. 10-15 minut.
Po wyjęciu z pieca oprószyć cukrem pudrem i podawać natychmiast, bo po kilku minutach suflety opadają.
Smacznego!!!
Smaczna przystawka ,ewentualnie lekka kolacja.
Odsłon: 4300
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 38
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 166
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 52
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 41
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 38
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 166
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 52
Składniki
Z tego przepisu wychodzi ok. 6 sufletów. Śmietanę podgrzać w rondelku, uważając, żeby się nie przypaliła. Następnie dodać cukier i rum i połamaną czekoladę. Wymieszać wszystko do uzyskania jednolitej masy, zostawić do przestygnięcia.
Jajka w temperaturze pokojowej rozbić, oddzielając żółtka od białek. Żółtka dodać do letniej masy czekoladowej, po jednym i mieszać delikatnie drewnianą szpatułką lub rózgą. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodawać powoli do masy czekoladowej i mieszać szpatułką lub rózgą do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Uważać, żeby masa nie zważyła się!
Kokilki wysmarować masłem, najlepiej pędzlem pociągając od dołu do góry, wtedy suflet lepiej rośnie :) następnie naczynka wysypać cukrem kryształem - nadmiar wysypać. Wlać masę do kokilek, zostawiać od góry ok. 2-3 milimetrów wolnych. Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni, po pół minuty zmniejszyć temp. do 180 stopni i piec ok. 10-15 minut. Po wyjęciu z pieca oprószyć cukrem pudrem i podawać natychmiast, bo po kilku minutach suflety opadają. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 78
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 120