Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet z jabłek"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Jabłka upiec i zmiksować lub przetrzeć przez sito.
2 szklanki przecieru jabłkowego zmieszać z cukrem i białkami z 2 jajek.
Ubijać w schłodzonej wcześniej misce tak długo, aż masa będzie niemal sztywna.
Osobno ubić sztywną pianę z 6 białek, ostrożnie wymieszać ją z masą jabłeczną.
Całość ułożyć w formie do sufletów, garnku lub żaroodpornych pucharkach.
Posypać cukrem i siekanymi migdałami.
Piec pół godziny (całość) lub 15-20 min. (małe porcje) w temperaturze 180-200 st. C.Źródło: Życie na Gorąco Retro