Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16269
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8799
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 664
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8314
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16269
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8799
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 664
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8314
Składniki
Blachę od piekarnika posypać obficie wiórkami kokosowymi. Do garnka wlać 600 ml mleka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do drugiego naczynia wlać resztę mleka, czyli 400 ml i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Wlać do gotującego się mleka w garnku, mieszać i gotować kilka minut aż zgęstnieje. Masę wylać na blachę z wiórkami kokosowymi. Równo wygładzić. Odstawić w chłodne miejsce na noc. Śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżeczki cukru pudru. Ubitą śmietanę rozsmarować na budyniu. Deser pociąć na 12 prostokątów. Każdy posypać zmielonymi orzechami i zwinąć w roladkę.