Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 154
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 78
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 87
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 154
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 78
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 87
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Składniki
Blachę od piekarnika posypać obficie wiórkami kokosowymi. Do garnka wlać 600 ml mleka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do drugiego naczynia wlać resztę mleka, czyli 400 ml i dodać mąkę. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Wlać do gotującego się mleka w garnku, mieszać i gotować kilka minut aż zgęstnieje. Masę wylać na blachę z wiórkami kokosowymi. Równo wygładzić. Odstawić w chłodne miejsce na noc. Śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżeczki cukru pudru. Ubitą śmietanę rozsmarować na budyniu. Deser pociąć na 12 prostokątów. Każdy posypać zmielonymi orzechami i zwinąć w roladkę.