Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Surówka z białej kapusty i boczku"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Składniki
Główkę białej kapusty oczyść z wierzchnich liści, a następnie cienko poszatkuj. Oprósz solą, odstaw na kilkanaście minut. Gdy kapusta puści sok, odciśnij ją dobrze rękoma.
Boczek pokrój w plasterki, a następie w kosteczkę. Wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię, wytop skwarki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Przepłucz i osusz garść kiełków. Natkę umyj, osusz, drobno posiekaj.
Wymieszaj w misce kapustę z cebulą i kiełkami. Dodaj olej utarty z cukrem oraz octem. Na koniec surówkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż porcje do miseczek lub na talerze. Przed podaniem posyp wysmażonym boczkiem oraz posiekaną natką.
Czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety