Do góry

Desery Przepis na:

Surówka z selera

Surówka z selera

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Surówka z selera"

Składniki

  • średniej wielkości seler
  • duże jabłko o winnym smaku
  • duża bezpestkowa pomarańcza
  • sok z cytryny
  • natka do dekoracji. Sos: pół szklanki naturalnego jogurtu
  • cukier
  • biały pieprz
  • sól
  • łyżka tartego chrzanu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Seler starannie umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Skrop sokiem z cytryny, aby warzywo nie ściemniało. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj je z selerem.

  2. Pomarańczę obierz, usuń białą skórkę. Pokrój i dodaj do surówki (część odłóż do dekoracji).

  3. Jogurt wymieszaj z łyżką chrzanu, przypraw solą, pieprzem, cukrem. Polej sałatkę. Salaterkę wyłóż sałatą, włóż sałatkę, udekoruj natką i cząstkami pomarańczy.

  4. Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 5 cena za porcję: 0,70 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń