Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sushi dla juniora"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Odcedź, wystudź.
Obierz awokado i ogórek, pokrój na małe kawałki. Z ryżu formuj małe, lekko podłużne wałeczki. W każdy ostrożnie włóż kawałek ogórka i awokado. Jeszcze raz delikatnie oklej wałeczki ryżem.
Owiń każdy rulonik paskiem szynki. Układaj na sałacie, skrop sokiem z cytryny. Starszym wytrawnym smakoszom sushi możesz podać odrobinę sosu sojowego.
Czas przygotowania: 15 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 110 kcal, dla 4 osób.Źródło: Olivia