Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche, migdałowe ciasteczka, które cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Mąkę wymieszaj z mielonymi migdałami. Dodaj masło, cukier, cynamon i jaja. Zagnieć ciasto. Owiń folią i włóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Za pomocą foremek wycinaj gwiazdki. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia. Ułóż na niej ciastka. Jajko wymieszaj z mlekiem. Posmaruj ciastka. Ozdób je płatkami i żurawiną. Posyp brązowym cukrem. Piecz w 175 stopniach C przez 10-12 minut.