Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche, migdałowe ciasteczka, które cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 973
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 973
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Mąkę wymieszaj z mielonymi migdałami. Dodaj masło, cukier, cynamon i jaja. Zagnieć ciasto. Owiń folią i włóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Za pomocą foremek wycinaj gwiazdki. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia. Ułóż na niej ciastka. Jajko wymieszaj z mlekiem. Posmaruj ciastka. Ozdób je płatkami i żurawiną. Posyp brązowym cukrem. Piecz w 175 stopniach C przez 10-12 minut.