Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świąteczne ciasteczka po 3. roku"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, żółtka, masła, cukru, kakao, cynamonu oraz wanilii i wstaw je do lodówki na około 2 godziny.
Po wyjęciu z lodówki ponownie zagnieć ciasto.
Rozwałkuj je i wycinaj foremkami dzwoneczki lub gwiazdeczki. W połowie ciastek wytnij w środku takie same tylko mniejsze kształty. Ciastka piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 15 min. 5. Gdy wypieki już ostygną, na ciastka bez dziurek nałóż polewę, a potem na wierzch połóż ciastka z wyciętymi kształtami. Na koniec wypełnij otworki polewą.Źródło: Mam dziecko