Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie ozdobą stołu. Kulki robię co dwa lata, w tym roku też będą.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Figi zalać gorącą wodą na 5-10 minut, potem odlać wodę.
W figach minimalnie ściąć górę i w środek włożyć połówkę orzecha.
Herbatniki pokruszyć prawie na pył.
W saganku na wolnym ogniu zagotować śmietankę i od razu zdjąć z ognia.
Dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
Gdy lekko przestygnie, partiami wsypywać herbatniki, mieszając.
Łyżką nabierać kawałki ciasta czekoladowego, lekko spłaszczyć w dłoniach, nałożyć figę z orzechem i zamknąć ciasto, tworząc kulkę.
Potem wszystkie kulki obtoczyć w kokosie.
Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Przed podaniem każdą kulkę pokroić na 2- 4 części.