Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na syrop z orzechów laskowych. Syrop jest świetnym dodatkiem do wypieków, kremów, deserów i kawy.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Składniki
Orzechy wsadzamy do woreczka i za pomocą tłuczka rozdrabniamy na małe kawałki, lub siekamy nożem. Do rondelka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy rozdrobnione orzechy i na małym grzaniu kuchenki gotujemy około 50-60 minut od czasu, do czasu mieszając. Po tym czasie trochę wody odparuje i syrop zgęstnieje. Odcedzamy przez sito, aby oddzielić syrop od orzechów. Przelewamy jeszcze ciepły syrop do buteleczek lub słoiczków.
Uwagi: Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Orzechów nie wyrzucamy. Można je wykorzystać do ciast i deserów, lub po prostu zjeść.