Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie pozostałego szampana Pyszna wilgotna i mięciutka babka..
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94003
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94003
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Dodawać porcjami do żółtek i mieszać najlepiej drewnianą łyżką. Dodać olej i szampana. Mieszać dokładnie do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z resztą ciasta. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.
Piec 40-45min. w temp. 170" Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić...