Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie pozostałego szampana Pyszna wilgotna i mięciutka babka..
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 67
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 95
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 52
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 45
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 45
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 67
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 95
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 52
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 45
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 45
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Dodawać porcjami do żółtek i mieszać najlepiej drewnianą łyżką. Dodać olej i szampana. Mieszać dokładnie do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z resztą ciasta. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.
Piec 40-45min. w temp. 170" Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić...