Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie pozostałego szampana Pyszna wilgotna i mięciutka babka..
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 165
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 82
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 50
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7829
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 165
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 82
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 50
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7829
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Dodawać porcjami do żółtek i mieszać najlepiej drewnianą łyżką. Dodać olej i szampana. Mieszać dokładnie do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z resztą ciasta. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.
Piec 40-45min. w temp. 170" Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić...