Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wytrawny deser na wielkie okazje :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19309
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19309
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Żelatynę namaczamy przez kilka minut w zimnej wodzie. Następnie przekładamy ją do kąpieli wodnej i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Wino przelewamy do miski lub garnka i delikatnie wlewamy żelatynę (wino może trochę się spienić), mieszamy. Rozlewamy wino do kieliszków lub salaterek i wkładamy owoce. Gotowe deserki należy włożyć do lodówki na ok. 3 godziny. Smacznego!!!