Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2304
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 739
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 409
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 145
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 90
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2304
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 739
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 409
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 145
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 90
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, zmiksować z cukrem pudrem. Dodać wino musujące, wymieszać. Masę owocową wstawić do zamrażalnika na 2- 3 godziny. Masę lodową ponownie zmiksować, aby pozbyć się grudek lodowych, wstawić do zamrażalnika. Po kolejnych dwóch godzinach czynności powtórzyć. Sorbet gotowy. Smacznego.