Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy jabłek :).
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 670
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 204
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1775
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 670
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 204
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1775
Składniki
Najpierw wyrabiamy kruche ciasto, czyli przesiewamy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia. Potem mąkę i proszek drobno siekamy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i wyrabiamy ciasto. Odcinamy 1/3 ciasta i wkładamy ją do lodówki aby się schłodziło. Z reszty ciasta formujemy na blaszce spód ciasta (blaszka musi być posmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą). Ścieramy jabłka na tarce, dodajemy cynamon i wanilię (ilość zależna od gustu). Jabłek nie gotujemy. Przygotowane jabłka układamy na kruchym spodzie. Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkujemy je i przykrywamy nim ciasto (można też zetrzeć ciasto). Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy 50 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Polecam też podawanie szarlotki na ciepło z lodami waniliowymi ;).
Przepisy Desery
Desery
Deser dla cukrzyka
Desery
Ciasto z truskawkami budyniem i bezą
Desery
Placek Powiew Lata
Desery
Ciasto arbuz
Deser dla cukrzyka
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 29
Ciasto z truskawkami budyniem i bezą
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 25