Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7460
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 97
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7460
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 184
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 97
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Składniki
Nadzienie: Jabłka obrać podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, rozgotować w bardzo małej ilości wody. Przecier trochę odparować, dodać cukier, rodzynki i cynamon. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Następnie wsypać galaretkę cytrynową, całość zamieszać i odstawić do całkowitego wystudzenia.
Ciasto:Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy.Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera. Następnie dodajemy przestudzone masło i również miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy (możemy to zrobić także przy pomocy miksera).
Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto dzielimy na 3 części. Przelewamy kolejno ciasto 1 ,nadzienie,ciasto 2 ,nadzienie,ciasto 3. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 min. Smacznego ;)