Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna , pachnąca , chrupiąca szarlotki
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 52
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 41
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 52
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 41
Składniki
stopić masło i lekko ostudzić , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , cukrem waniliowym i zwykłym cukrem , dodać masło i żółtka zagnieść kruszonkę ,
blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić 2/3 kruszonki, jabłka obrać i pokroić , wymieszać z 2 łyżkami cukru , sokiem i skórką z cytryny , można dodać cynamon jabłka wyłożyć na ciasto i posypać resztą kruszonki piec 50 min w tem 180c