Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać jajka, żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.
Obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Wymieszać z cukrem waniliowym i bułką tartą.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na ciasto wyłożyć nadzienie z jabłek. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na jabłka. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!