Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 381
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 381
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać jajka, żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut.
Obrać jabłka i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok. Wymieszać z cukrem waniliowym i bułką tartą.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na ciasto wyłożyć nadzienie z jabłek. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na jabłka. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!