Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna szarlotka na kruchym cieście, z prażonymi jabłkami oraz kruszonką.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1137
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1137
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodaj margarynę, żółtka, jajko oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wyklej ciastem, nakuj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st.
Jabłka obierz, pokrój w kostkę przełóż do garnka dodaj, miód, cukier i cynamon. Upraż jabłka i odstaw do ostygnięcia.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, wierzch posyp kruszonką. Szarlotkę piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Szarlotka smakuje najlepiej jeszcze ciepła. Smacznego.